جراحی انحراف بینی
جراحی انحراف بینی
بینی دارای تیغه ای انعطاف پذیر ، با قطری بین یک تا دو میلی متر می باشد ، که بین دو سوراخ بینی قرار گرفته است و شبیه به ستونی در بینی عمل می کند . در حالت طبیعی ، تیغه بینی کاملاً میان دو حفره بینی قرار دارد . در صورتی که این تیغه انحراف داشته باشد ، لازم است تا تحت عمل جراحی بینی به رفع انحراف پرداخته شود ، این عمل را جراحی انحراف بینی می نامند .
علل بروز انحراف بینی :
- شرایط ژنتیکی و ارثی
- تحت تاثیر وارد شدن ضربه به بینی
اگر که فردی با مشکل انحراف بینی مواجه گردد ، این نقص اختلالات و عارضه هایی را در پی خواهد داشت ، که فقط به وسیله ی جراحی انحراف بینی رفع می شود . از جمله :
- احتمال بروز سینوزیت حاد ، که در واقع انحراف تیغه بینی بروی دهانه سینوس اثر می گذارد و باعث می شود تا فرد دچار سرماخوردگی شود .
- بروز برخی سردرد ها و گاهاً مبتلا شدن به میگرن .
- مهم ترین اختلالی که در اثر انحراف بینی اتفاق می افتد ، انسداد راه هوایی است .
روش تشخیص انحراف بینی :
به طور معمول به کمک معاینه به وسیله ی آندوسکوپ و بررسی سپتوم ، انحراف بینی به سادگی توسط پزشک قابل تشخیص خواهد بود ، اما در موارد خاصی لازم است تا سی تی اسکن نیز انجام بشود .
در صورتی که انحراف بینی خیلی کم باشد ، به کمک اسپری های مرطوب کننده بینی می توان عوارض ناشی از انحراف بینی را کنترل نمود ، در غیر این صورت فقط به وسیله جراحی انحراف بینی می توان به رفع این مشکل پرداخت .
تذکر مهم :
جراحی انحراف بینی ، عملی درمانی به شمار می رود و کلیه بیمه های درمانی هزینه آن را تحت پوشش قرار می دهند و با جراحی زیبایی رفع کجی و انحراف ظاهری بینی تفاوت دارد .
دکتر شروین قوامی – جراح و متخصص گوش و حلق و بینی ( عمل جراحی زیبایی بینی – جراحی بینی گوشتی )