اقدامات قبل از جراحی بینی


فهرست مطالب

اقدامات قبل از جراحی بینی نقش مهمی در موفقیت عمل و کاهش عوارض احتمالی دارند. از انجام آزمایش‌ های ضروری گرفته تا قطع مصرف برخی داروها ، هر مرحله از آمادگی قبل از عمل تأثیر مستقیمی بر روند جراحی و بهبودی شما دارد. رعایت توصیه‌ های جراح بینی ، ترک سیگار و الکل ، تنظیم رژیم غذایی و استراحت کافی از جمله مواردی هستند که باید جدی گرفته شوند. در این مقاله ، تمامی نکات مهم قبل از عمل بینی را بررسی می‌ کنیم تا بتوانید با آمادگی کامل ، بهترین نتیجه را از جراحی خود بگیرید.

اقدامات قبل از جراحی بینی - دکتر قوامی

اقدامات قبل از جراحی بینی

  • مواد غذایی که دارای سالیسیلات هستند ، مانند : انگور و مشتقات آن ( نظیر کشمش ) ، خیار ، پرتقال ، آلو ، زردآلو ، گیلاس ، انواع توت ، گوجه فرنگی و مشتقاتش و بادام. توصیه میگردد تا از دو هفته قبل ازعمل بینی ، مصرف این مواد را کاهش دهید.
  • از یک هفته پیش از جراحی زیبایی بینی در تهران ، تا دو هفته پس از آن از استعمال دخانیات و مصرف نوشیدنی های الکل دار ، اجتناب کنید. مصرف دخانیات در این دوران موجب بروز اختلالت تنفسی می گردد.
  • اگر داروی خاصی مصرف می کنید ( ویتامین ، مکمل های گیاهی ، یا ورزشی ) ، حتماً جراح بینی تان را در جریان بگذارید.
  • قرص های راکوتان – آکوتان – آکنوسان را از دو ماه پیش از عمل بینی قطع کنید رعایت این مورد از نکات مهم در اقدامات قبل از جراحی بینی است که باید به آن توجه شود.
  • اگر دچار سرماخوردگی و یا تبخال شدید ، سریعاً به پزشک معالج خود ، اطلاع دهید.
  • روز پیش از عمل زیبایی بینی حمام کنید. ( آقایان نیز حتماً صورت شان را اصلاح کنند. )

جهت مشاوره و رزرو نوبت با دکتر قوامی فرم را پر کنید

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

دیگر اقدامات قبل از جراحی بینی

  • 8 ساعت پیش از جراحی ناشتا بمانید. ( در افرادی که مبتلا به دیابت هستند ، توصیه می شود تا ، دو ساعت قبل از جراحی زیبایی بینی ، یک لیوان آب میوه بدون پالپ بنوشند و دوز انسولین ناشتا را تزریق نکنند. )
  • در روز جراحی ، لباس آزاد و راحت و کفش راحتی و بدون بند بپوشید. پیشنهاد می شود لباسی بپوشید که دکمه دار باشد ، تا موقع پوشیدن ، تماسی با بینی و سر تان نداشته باشد.
  • راس ساعتی که به شما گفته شده در کلینیک حضور داشته باشید. مدارک پزشکی تان را حتماً به همراه بیاورید.
  • اگر دندان مصنوعی ، لنز چشمی و زیور آلات به همراه دارید ، پیش از ورود به اتاق عمل ، آن ها را به فردی که همراهتان است ، تحویل دهید.
  • مدت زمان حضور شما از بدو ورود به مرکز جراحی تا خروج و ترخیص حدود 10 ساعت زمان می برد.

چه آزمایش هایی قبل از عمل بینی لازم است ؟

آمادگی برای جراحی بینی نیازمند بررسی دقیق وضعیت سلامت عمومی شما است. انجام آزمایش‌های قبل از عمل بینی به پزشک این امکان را می‌دهد که از سلامت شما اطمینان حاصل کند و خطرات مرتبط با جراحی را کاهش دهد. شایان ذکر است که برای تمامی مراجعین به جراح بینی نیاز به انجام تمامی این آزمایش ها نخواهید بود ، اقدامات قبل از جراحی بینی برای هر فرد بسته به وضعیت جسمانی آن شخص تعریف می شود. در اینجا به برخی از آزمایش‌های معمولی که ممکن است قبل از جراحی بینی توصیه شوند، اشاره می‌کنیم:

  1. 1. آزمایش خون:
    آزمایش خون برای ارزیابی عملکرد کلیه‌ها، کبد و میزان انعقاد خون ضروری است. برخی از مواردی که ممکن است در این آزمایش‌ها مورد بررسی قرار گیرند عبارتند از:

    • هموگلوبین و هماتوکریت: بررسی وضعیت کم‌خونی
    • زمان پروترومبین (PT) و زمان ترومبوپلاستین فعال جزئی (aPTT): ارزیابی عملکرد لخته‌سازی خون و میزان انعقاد خون
    • گلوکز خون: برای اطمینان از عدم وجود مشکلات مرتبط با دیابت
    • کلیه‌ ها و عملکرد کبد: برای اطمینان از سلامت اندام‌های حیاتی
  2. تست ECG (الکتروکاردیوگرام):
    این آزمایش برای بررسی عملکرد قلب انجام می‌شود و به‌ویژه برای کسانی که سابقه بیماری‌های قلبی دارند، ضروری است. این آزمایش می‌تواند از بروز مشکلات قلبی در طول عمل جراحی جلوگیری کند.
  3. آزمایش ادرار:
    آزمایش ادرار برای بررسی عملکرد کلیه‌ها و تشخیص هرگونه عفونت یا اختلال در دستگاه ادراری انجام می‌شود.
  4.  بررسی فشار خون:
    این آزمایش برای اطمینان از اینکه فشار خون شما در محدوده طبیعی است، انجام می‌شود. فشار خون بالا می‌تواند خطراتی را در طول عمل ایجاد کند.
  5.  آزمایش‌ های مربوط به داروهای مصرفی:
    اگر داروهایی مانند آنتی‌بیوتیک‌ها، ضدانعقادها یا داروهای خاصی مصرف می‌کنید، پزشک ممکن است آزمایش‌هایی برای بررسی تعامل این داروها با داروهای بیهوشی و دیگر داروهای مصرفی در طول عمل تجویز کند.
  6.  عکس رادیوگرافی (در موارد خاص):
    اگر پزشک نیاز به بررسی ساختار استخوانی بینی و جمجمه داشته باشد، ممکن است از شما بخواهد تا عکس‌های رادیوگرافی بگیرید تا وضعیت بینی شما به‌طور دقیق‌تر بررسی شود.
  7.  مشاوره با پزشک متخصص:
    اگر شما سابقه بیماری خاصی مانند دیابت، بیماری قلبی یا اختلالات خونریزی دارید، پزشک ممکن است آزمایش‌های بیشتری را برای اطمینان از سلامت شما تجویز کند.

سایر اقدامات مهم قبل از عمل بینی

  • اگر حساسیت دارویی یا غذایی داردی حتما این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.
  • اگر سیگاری هستید لازم است دو هفته پیش از انجام رینوپلاستی ، مصرف سیگار یا هر نوع دخانیات دیگر را ترک نمایید.
  • اولین و مهم ترین اقدامات قبل از جراحی بینی در تهران ، انتخاب جراح بینی خوب در تهران که ماهر ، زبر دست و با تجربه است ، زیرا دریافت بهترین نتیجه از نظر زیبایی بینی و حفظ سلامت عملکرد آن ، در گرو این موضوع است.
  • از دوهفته پیش از انجام عمل رینوپلاستی ، از مصرف آسپرین ، ایبوپروفن ، ناپروکسن ، ایندومتالین ( ایندومتاسین ) ، تالوئین ، جینسینگ ، روغن ماهی ، ویتامین های E و C و ADVIL را قطع نمایید. در صورت نیاز به مسکن ، می توانید از استامینوفن ساده و کدئین دار استفاده کنید.

بارداری و جراحی بینی

یکی از اقدامات قبل از جراحی بینی ، انجام آزمایش خون می باشد که در تست های قبل از عمل زیبایی بینی توسط جراح بینی درخواست می شود. بانوان درصد بالایی از مخاطبین جراحی بینی در سالیان اخیر را تشکیل می دهند که این امر موجب می شود که تمامی توصیه ها را شرح داد. به یاد داشته باشید که اگر شما در بازه زمانی تغییر فرم بینی باردار باشید بهتر است که این کار را به بعد از زایمان خود واگذار کنید. زیرا استفاده از ماده بیهوشی در عمل بینی برای سلامت جنین و مادر بسیار مضر می باشد. بانوان عزیز که در دوره حاملگی هستند بهتر است که ابتدا فرزند خود را در سلامت کامل در آغوش بگیرند و سپس با مشورت دکتر خوب عمل بینی به این کار بپردازند.

دوش گرفتن قبل از جراحی بینی

یکی دیگر از مواردی که می بایست در اقدامات قبل از جراحی بینی رعایت شود مواردی است که در شب قبل از عمل زیبایی بینی باید به درستی مورد رعایت قرار بگیرد. دوش گرفتن و خوردن شام سبک می باشد. استحمام در شب قبل از آنجا دارای اهمیت است که برای چند روز بعد از جراحی بینی به دلیل وجود بانداژ و گاز بر روی بینی بهتر است که در فضای گرم و مرطوب قرار نگیرید و چند روز بعد از رینوپلاستی به حمام نروید. دیگر مورد به وعده پایانی قبل از جراحی می رسد. به یاد داشته باشید که همواره توصیه می شود که برای عمل هایی با استفاده از بیهوشی باید فرد ناشتا باشد و یا به اصطلاح ناشتا باشد . بهتر است که در وعده شام قبل از عمل بینی شما غذای سبکی میل کنید. که پس از دریافت داروی بیهوشی دچار حالت تهوع نشوید. زیرا شکم پر موجب می شود که فرد در زمان ریکاوری دچار بالا آوردن محتویات معده شود.

مصرف استامینوفن قبل از عمل بینی

استامینوفن یک مسکن رایج است که برای تسکین دردهای خفیف و متوسط مانند سردرد، دندان درد یا درد عضلانی استفاده می‌شود. اما مصرف آن قبل از عمل بینی باید با احتیاط و مشورت پزشک صورت گیرد. در اینجا نکات مهمی که باید در نظر بگیرید آورده شده است:

تأثیرات استامینوفن بر عمل جراحی

استامینوفن معمولاً به‌عنوان یک داروی ضد درد غیرالتهابی محسوب می‌شود و اثر رقیق‌کنندگی خون ندارد، بنابراین مصرف آن معمولاً در روزهای قبل از جراحی بینی مشکلی ایجاد نمی‌کند.

  • زمان مناسب مصرف:
    به طور کلی، مصرف استامینوفن در روزهای قبل از عمل بلامانع است، به‌شرطی که به‌طور مداوم مصرف نشود و فرد هیچ گونه مشکلی در کلیه‌ها یا کبد نداشته باشد.
  • تداخل با داروهای دیگر:
    یکی از مسائلی که باید در نظر بگیرید این است که مصرف استامینوفن همراه با داروهای دیگر مانند آسپرین یا داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد. در این صورت، پزشک ممکن است توصیه کند که از مصرف این داروها خودداری کنید.
  • مشورت با پزشک:
    همیشه باید پیش از مصرف هر دارویی، حتی استامینوفن، با پزشک جراح بینی خود مشورت کنید. او می‌تواند شما را راهنمایی کند که آیا استامینوفن برای شما مناسب است یا خیر و آیا تداخل خاصی با داروهای تجویز شده برای عمل بینی وجود دارد یا نه.

مصرف راکوتان قبل از عمل بینی

راکوتان (یا ایزوترتینوئین) یک داروی ضد آکنه است که به‌طور معمول برای درمان آکنه‌های شدید و مقاوم به درمان تجویز می‌شود. این دارو تاثیرات زیادی بر بدن دارد و برخی از ویژگی‌های آن می‌تواند بر روند جراحی بینی و نتایج آن تأثیر بگذارد. در اینجا نکات مهمی که باید قبل از عمل بینی در مورد مصرف راکوتان در نظر بگیرید آورده شده است:

  1.  تأثیر راکوتان بر فرآیند بهبودی
    راکوتان می‌تواند فرایند بهبودی پوست را کند کرده و باعث خشک شدن پوست، کاهش ترشح چربی و ضعیف شدن فرایندهای ترمیمی طبیعی بدن شود. این ویژگی‌ها ممکن است بر جراحی بینی و روند بهبودی پس از آن تأثیر منفی بگذارد.
  2. خطر خونریزی
    یکی از عوارض شناخته‌شده مصرف راکوتان، کاهش ضخامت پوست و افزایش حساسیت پوست به آسیب‌ها است. به‌خصوص در ناحیه بینی، که پوست آن حساس‌تر است، ممکن است پس از جراحی بینی خونریزی‌های بیشتری رخ دهد یا فرآیند ترمیم و بهبودی به‌طور کلی کندتر باشد.
  3.  توصیه پزشکان
    پزشکان به‌طور معمول توصیه می‌کنند که اگر شما از راکوتان استفاده می‌کنید، حداقل ۶ ماه قبل از جراحی بینی مصرف این دارو را قطع کنید. این مدت زمانی برای کاهش اثرات منفی این دارو بر پوست و بهبودی پس از جراحی کافی است. حتی اگر دارو را در گذشته مصرف کرده‌اید، پزشک ممکن است از شما بخواهد قبل از جراحی بینی برای اطمینان از سلامت پوست خود آزمایش‌هایی انجام دهید.
  4. مشورت با جراح بینی
    اگر در حال حاضر از راکوتان استفاده می‌کنید یا در گذشته استفاده کرده‌اید، حتماً باید با جراح بینی خود مشورت کنید. پزشک بر اساس تاریخچه دارویی شما و شرایط خاص شما، تصمیم خواهد گرفت که آیا جراحی بینی به تأخیر بیافتد یا خیر.
دکتر شروین قوامی - dr-shervinghavami.com
دکتر شروین قوامی

دکتر شروین قوامی ، جراح و متخصص گوش و حلق و بینی در تهران دارای سال ها تجربه و فعالیت موفق در زمینه جراحی های درمانی و زیبایی برای افراد نامی آشنا به شمار می رود. دکتر قوامی با دانش به روز و استفاده از بهترین متد پزشکی قادر است بهترین نتیجه را برای مراجعین خود به ارمغان آورد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
جدیدترین مقالات:
اشتراک گذاری در: