رینوپلاستی


رینوپلاستی

رینوپلاستی یا جراحی بینی از مهم ترین و رایج ترین جراحی های زیبایی به شمار می رود. جراحی زیبایی بینی به منظور زیبا نمودن ظاهر و شکل بینی، بهبود بخشیدن به فرآیند تنفسی و برطرف نمودن هر گونه معایب بینی انجام می گردد.

رینوپلاستی

رینوپلاستی چیست ؟

واژه رینوپلاستی ، دارای ریشه یونانی می باشد. رینوپلاستی از دو واژه رینو به معنی بینی ، و پلاستی به معنی تغییر ساختار ، تشکیل شده است. رینوپلاستی یا جراحی زیبایی بینی ، عملی است که با اعمال تغییرات بر روی بینی ، سبب دست یابی شما به بینی دارای شکل و فرم دلخواه می شود.

در این جراحی با اعمال برش های داخلی یا برش خارجی در قسمت پایینی بینی ، تغییراتی بر روی غضروف ، استخوان ، شکل و پره های بینی ایجاد می شود. همچنین در رینوپلاستی مشکلاتی چون پولیپ بینی ، سینوزیت ، انحراف تیغه بینی و ایرادات عملکردی بینی از این دست ، برای اینکه فرد بتواند تنفس راحت تر و بهتری داشته باشد ، برطرف می شود.

هدف از رینوپلاستی چیست ؟

عمل زیبایی بینی ، معمولا برای برطرف کردن مشکلات زیر توسط جراح بینی ماهر و باتجربه ، انجام می شود :

  • بزرگ بودن بینی
  • وجود قوز بر روی بینی
  • افتادگی نوک بینی
  • پهن بودن بینی
  • داشتن سوراخ های بینی بزرگ
  • فاصله داشتن نوک بینی تا صورت
  • غیر قرینه بودن بینی
  • انحراف تیغه بینی
  • کجی و پیچ خوردگی بینی
  • مشکلات تنفسی و درمانی
  • بدشکلی بعد از جراحی

و …

تاثیر انواع بینی در رینوپلاستی

بینی ها به دو دسته بینی گوشتی و بینی استخوانی ، تقسیم می شوند. اگر چه تکنیک عمل رینوپلاستی این بینی ها ، ممکن است مشابه یکدیگر به نظر برسد ، ولی به دلیل وجود تفاوت ساختاری در این بینی ها ، عمل بینی گوشتی و استخوانی دارای تفاوت های زیادی با یکدیگر است.

برای اینکه بتوانید تفاوت در جراحی انواع بینی را درک کنید ، بهتر است با ویژگی های این دو بینی آشنا شوید :

ویژگی های بینی استخوانی

بینی استخوانی از ساختار استخوانی و غضروفی مستحکمی ، برخوردار است و دارای پوستی نازک می باشد. به همین دلیل حتی جزئی ترین تغییرات ، بر روی این بینی قابل مشاهده خواهد بود. بینی استخوانی به بینی عقابی نیز معروف است ؛ چرا که اکثر این بینی ها دارای قوز بر روی بینی می باشند.

ویژگی های بینی گوشتی

علت نامگذاری این بینی داشتن گوشت بیشتر نیست! بلکه ساختار ضعیف غضروف های بینی و داشتن پوست بینی ضخیم و بسیار چرب ، این بینی را به اصطلاح گوشتی می کند. در بینی گوشتی ، چربی در زیر پوست انباشته شده ، که جراح بینی برای کوچکتر نمودن بینی ، اقدام به خروج بافت چربی اضافی ، بدون صدمه زدن به غضروف بینی می کند.

همچنین در بعضی از این بینی ها ، ساختار غضروفی چنان ضعیف است که برای جلوگیری از برگشت نتایج بینی بعد از عمل ، نیاز به تقویت های بافت غضروفی بینی ، از طریق پیوند غضروف می باشد. همچنین پوست ضخیم بینی گوشتی ، مانع از مشاهده تغییرات جزئی بر روی بینی ، بعد از جراحی می باشد.

رینوپلاستی به چه روش هایی انجام می گردد؟

جراح بینی برای اعمال تغییرات روی اسکلت بینی به پوست بینی کاری نخواهد داشت. او  باید به زیر پوست دسترسی داشته باشد. این دسترسی از دو طریق امکان پذیر خواهد بود:

رینوپلاستی به روش بسته :

تمامی برش ها در داخل بینی زده می شود. روی پوست بینی هیچ برشی قابل مشاهده نخواهد بود. این حالت یک ویژگی خوب برای این روش محسوب می گردد. پوست بینی به طور محدود از اسکلت غضروفی و استخوانی جدا می شود و با ابزار مخصوص جراحی بالا نگه داشته می شود. جراح بینی با دید محدود و قدرت مانور کمتری می تواند شکل دادن و تراشیدن را جهت اصلاحیات انجام دهد. در واقع ایراد جراحی بینی به روش بسته همین است.

رینوپلاسـتی به روش باز :

جراح بینی در قسمت کلوملا ( دیواره وسط بینی ) برش ایجاد می کند. به این ترتیب پوست از اسکلت زیرین جدا شده و بالا نگه داشته می شود. جراح با دید وسیع تری به رفع معایب موجود می پردازد. برای اعمال تغییرات پیچیده تر از این روش استفاده می گردد. این ویژگی یک مزیت برای جراحی بینی به روش باز می باشد.

فاکتورهای موثر در نتیجه جراحی بینی

  • نوع بینی: بافت استخوانی، غضروفی و پوست بینی روی عمل جراحی تاثیر می گذارند. به طور معمول نتیجه عمل در بینی های استخوانی از بینی های گوشتی بهتر خواهد بود.
  • روش های جراحی: جراح بینی متبحر با استفاده از تکنیک های جدید و اثبات شده روی عمل جراحی بینی تاثیر بسزایی می گذارد.
  • اقدامات قبل از جراحی بینی: آماده سازی فرد قبل از عمل بینی طبق توصیه های پزشک بسیار مهم می باشد.
  • مراقبت های بعد از جراحی: تلاش فرد برای رعایت توصیه های لازم بعد از جراحی بینی حائز اهمیت است.

بالا بودن سطح آگاهی فرد از جراحی بینی، داشتن انتظار معقول از نتیجه جراحی و همچنین در نظر داشتن محدودیت های موجود از دیگر فاکتورهای تاثیر گذار در نتیجه دلخواه می باشد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
جدیدترین مقالات:
اشتراک گذاری در: